Jus Dhatiku  

Posted by: el franck in


 1. JUS ANJURAN PEMAKANAN SUNNAH RASULILLAH
 2. JALINAN PENAWAR FIZIKAL & SPIRITUAL
 3. RUMUSAN HERBA DAN BUAH-BUAHAN TERPILIH DENGAN PENGILANGAN BERASASKAN ISLAM
 4. BERKHASIAT UNTUK MERAWAT FIZIKAL & SPIRITUAL YANG SAKIT
 5. BERKHASIAT UNTUK SEISI KELUARGA DI SEMUA PRINGKAT UMUR
 6. KE ARAH MEMBENTUK KESIHATAN
 7. FIZIKAL DAN KESUCIAN ROHANI
 8. KE ARAH MELAHIRKAN UMMAT YANG SIHAT DAN JIWA YANG SOLEH

Khasiat Jus D'HatiKu:

 • Mensucikan jiwa dengan pemakanan sunnah
 • Merawat rohani yang sakit dengan makanan yang diproses berasaskan amalan pengilangan Islam
 • Melancarkan perjalanan darah
 • Membekalkan oksigen ke dalam badan
 • Menambah tenaga
 • Membuang toksin dari badan

Jus D’hatiku juga MERAWAT SPIRITUAL YANG SAKIT yang selalu melakukan maksiat dan malas beribadah menerusi makanan yang baik berstatus “tayyib” dengan proses pengilangan yang baik lagi soleh. PROSES PENGILANGAN SECARA ISLAM memberi kesan yang besar kepada spiritual makanan yang dimakan.

Ini dijelaskan oleh baginda bersabda dalam satu hadis sahih bermaksud:

Wahai sekelian manusia. Sesungguhnya Allah adalah baik tidak menerima melainkan yang baik. Dan sesungguhnya Allah memerintahkan kepada orang-orang beriman dengan perintah yang sama kepada para Rasul. Justeru itu Allah berfirman bermaksud:

“Wahai para Rasul, makanlah daripada yang baik-baik dan lakukanlah amalan soleh.” (surah al-Mu`minun; 51)

Allah juga berfirman bermaksud:

“wahai orang-orang beriman, makanlah kamu daripada yang baik-baik daripada apa yang kami rezkikan kepada kamu.” (surah al-Baqarah; 172)

BAHAN-BAHAN DAN RAMUAN JUS D’HATIKU

Jus Berasaskan Sunnah merupakan jus rumusan Jalinan 2 Penawar iaitu Penawar Fizikal & PENAWAR SPIRITUAL.

PENAWAR FIZIKAL adalah menerusi rumusan makanan anjuran Sunnah iaitu Madu, Kurma, Habbatussauda dan Buah Tin di samping herba dan buahan terpilih terdiri daripada Safron, Aloe Vera, Kolagen dan buah Goji dan Penawar Spiritual

PENAWAR SPIRITUAL pula adalah menerusi standard “Amalan Pengilangan Islam” (IMP-Islamic manufacturing Practice)

Jus d’hatiku PENAWAR FIZIKAL & SPIRITUAL dikemukakan kepada masyarakat sebagai menyahut seruan Hadis Nabi saw bermaksud:

“berpeganglah kamu dengan dua penawar Madu dan al-Qur’an” (Hadis Sahih riwayat al-Hakim).

MADU ADALAH SIMBOLIK BAGI PENAWAR FIZIKAL. Di dalam hadis-hadis yang lain terdapat lagi beberapa makanan berkhasiat anjuran Sunnah Rasulillah saw antaranya Kurma dan Habbatus Sauda’. Al-Qur’an pula menyebut tentang buah Tin. Makanan Sunnah terdiri daripada Madu, Kurma, Buah Tin dan Habbatus sauda’ telah terbukti khasiatnya menerusi kajian-kajian saintifik dan diperakui oleh pakar-pakar pemakanan.

AL-QUR’AN PULA ADALAH SIMBOLIK KEPADA PENAWAR SPIRITUAL. Manefistasi kepada al-Qur’an ialah “Amalan Pengilangan Islam” iaitu amalan pengilangan berasaskan Islam yang bukan sahaja menitik beratkan kebersihan dan kesucian bahan-bahan yang digunakan sebagai Jus d’hatiku , tetapi yang lebih penting ialah kesucian jiwa dan hati para petugas yang menyediakan rumusan jus ini. Kesucian jiwa mereka digilap menerusi amalan solat berjamaah, amalan baca al-Qur’an, amalan solat sunat dhuha dan lain-lainnya dan amalan tazkirah. Sepanjang proses pengilangan berjalan para petugas sentiasa dalam keadaan berwudu’ sebagai satu usaha penyucian jiwa dan perasaan yang berterusan. Proses pengilangan seumpama ini mendatangkan “BARAKAH” yang berterusan untuk Jus ini InsyaAllah.

Jalinan Penawar Fizikal dan Spiritual inilah menjadikan jus D’hatiku sangat baik, berkhasiat untuk kesihatan fizikal dan kesucian jiwa.

FAKTA GOJI

Goji merupakan sejenis beri yang kaya dengan antioxidant,. Produk makanan mahupun minuman berasaskan goji adalah sangat baik untuk tubuh badan. Di daerah Zhongning di China penduduknya yang mengamalkan Goji sebagai makanan harian melewati usia sehingga 100 tahun.

FAKTA KURMA

Kurma mengandungi khasiat yang tinggi. Ia kaya dengan zat besi, kalsium, protein, serat, gula, fostorus, sodium, potassium, vitamin A dan C. Kandungan protein di dalam kurma lebih kurang 2%, serat hampir 4 %. Kurma tidak mengandungi kolestrol atau lemak.

FAKTA MADU

Madu disebut oleh al-Qur’an dan Sunnah rasulillah sebagai makanan berkhaasiat yang boleh menjadi penawar bagi manusia. Ia mengandungi zat-zat seperti kalsium, zat besi, kuprumk, magnesium, phosporus, potassium, sodium, dan zink. Madu lebah juga berperanan sebagai antioksida dalam badan manusiayang mampu menghapuskan bahan-bahan radikal yang menjadi penyebab utama kepada penyakit-penyakit kronik.

Harga
Semenanjung Malaysia:RM39.90
Sabah / Sarawak:RM49.90
Kandungan :250 ml

Nota: Jus D'Hatiku sesuai digunakan oleh sesiapa sahaja, lelaki, wanita, kanak-kanak, bayi, ibu mengandung & menyusukn dan orang tua.Ikuti bual bicara eksklusif bersama Ustaz Khairuddin Aman Razali At-Takiri, pengasas jus D'HatiKu di RADIO IKIM setiap Rabu 11.15-11.45 pagi.

This entry was posted on Sunday, May 10, 2009 and is filed under . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Subscribe to: Post Comments (Atom) .

0 komen

Post a Comment